Унгарският премиер Виктор Орбан заяви днес, че страната му ще

...
Унгарският премиер Виктор Орбан заяви днес, че страната му ще
Коментари Харесай

Орбан: Унгария няма да изтегли контингента си от Ирак

Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи през днешния ден, че страната му ще остави войските си, ситуирани в Ирак, до момента в който близкоизточната страна продължава да съблюдава съглашението сред двете държавни управления, съобщи Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

След съвещание на министерския съвет в Будапеща Орбан сподели пред публицисти, че има направени проекти, в случай че се наложи евакуация на унгарските военни, и те ще бъдат приложени " неотложно ", в случай че Ирак се отдръпна от двустранното съглашение.

Орбан добави, че Унгария желае позицията на Европейски Съюз по спора Съединени американски щати - Иран да бъде по-близка до тази на Вашингтон, съобщи Ройтерс.

Външните министри на страните от Европейски Съюз се събират на следващия ден в Брюксел, с цел да обсъдят иранската рецесия, като фокусът ще бъде върху понижаване на напрежението сред Вашингтон и Техеран. На конференция Орбан уточни, че би желал " европейската позиция, която по иранския въпрос не е ясна, да бъде насочена към израелско-американската ".

Унгария е член на НАТО от 1999 година и сега към 150 нейни бойци са ситуирани в Иракски Кюрдистан.

Унгарски военни вземат участие в няколко интернационалните задачи по света, като дилемите им са най-вече мироопазващи и свързани с построяването на партньорство, показва АП.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР