Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че Западна Европа е подложена

...
Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че Западна Европа е подложена
Коментари Харесай

Орбан: Миграционното нашествие в Европа скоро ще ни направи малцинство

Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи, че Западна Европа е подложена на миграционно настъпление, което скоро ще трансформира родените на континента в малцинство, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Орбан приказва на всеобщ протест в центъра на Будапеща три седмици преди парламентарните избори в Унгария, на които ще се бори за трети следващ управнически мандат. Той уточни, че Европа се е предала "с вдигнати ръце " пред всеобщата миграция на хора от Африка и Близкия изток.

"Младите хора в Западна Европа ще доживеят да видят по какъв начин стават малцинство в личната си страна и по какъв начин губят единственото място в света, което те назовават своя дом ", добави министър председателят на Унгария.

Виктор Орбан за следващ път нападна унгаро-американския милиардер и човеколюбец Джордж Сорос, като го упрекна, че стреми да наложи своите хрумвания за "отворено общество " на Европа и поддържа критиците на ръководещото в Унгария държавно управление. Орбан подреди Сорос измежду най-върлите исторически съперници на Унгария - Османската империя, австроунгарската Хабсбургска династия и Съветския съюз.

Обръщайки се задочно към Сорос, министър председателят сподели: "Ние те молим да се върнеш в Америка и да правиш щастливи американците, а не нас ".

"Походът на мира " в Будапеща на последователите на Орбан, приключил с неговата тирада на площада пред Народното събрание, бе отдаден и на националния празник на Унгария, която през днешния ден отбелязва 170 година от революцията против Хабсбургите през 1848 година

Шествието официално бе проведено от подкрепяща Орбан гражданска формация, само че бе подкрепено напълно от ръководещата партия ФИДЕС. Десетки рейсове докараха последователи на Орбан в столицата от провинцията. Организаторите крачеха отпред на колоната с голям девиз, на който пишеше "Отечеството е над всичко ", а на различен се четеше "Унгария пази Европа ". Последният е синтез на постоянно поддържания от премиера претекст, че издигайки непреодолима бариера пред мигрантската вълна, Унгария де факто пази целия континент.

"Той (Орбан) не се бои от огромните сили в Европейски Съюз и се осмелява да плува против течението. Той пази ползите на унгарците ", сподели 51-годишният Имре Чордаш, облечен в обичайната унгарска носия от 16-и век.

Към шествието се причислиха и особено пристигнали за случая хиляди представители на ръководещата в Полша консервативна партия "Право и правдивост ", която е съдружник на унгарското държавно управление в опозицията му против Брюксел по въпросите на миграцията, стягането на контрола върху правосъдната система и медиите, отбелязва Ройтерс. Те издигат лозунга "Ние сме с теб, Виктор! "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР