Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че Унгария ще трябва да

...
Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че Унгария ще трябва да
Коментари Харесай

Орбан обеща да защити със сила границата на Унгария, ако Ердоган пусне бежанците

Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи, че Унгария ще би трябвало да " употребява мощ " на южната си граница , с цел да отбрани границата на Европейския съюз, в случай че Турция извърши опасността си за " отваряне на портите " за бежанци , оповестяват " Ройтерс " и " Спутник ".

" Ако Турция пусне още стотици хиляди (освен съществуващи мигрантски потоци), тогава ще би трябвало да използваме мощ , с цел да защитим унгарската граница и сръбско-унгарската граница и не го поисквам на никого, в случай че би трябвало да прибегнем до това ", изяснява Орбан.

" Следващите седмици ще решат какво прави Турция с тези хора. Може да ги насочи в две направления: да ги върне назад в Сирия или да ги насочи към Европа ", добавя той.

Орбан съобщи, че понастоящем по миграционния път на Балканите е имало към 90 000 души и техните редици могат да набъбнат до 100 000 скоро .
 Чавушоглу предизвестява Европейски Съюз, че опасността с бежанците
Чавушоглу предизвестява Европейски Съюз, че опасността с бежанците " не е блъф "

Турция не се плаши от наказания, става по-силна, сама създава 70% от всичко нужно

По-рано Орбан съобщи, че е допустимо Унгария с население от малко под 10 милиона , което понижава заради намаляването на раждаемостта и емиграцията в страните от Европейски Съюз на запад, може просто да изчезне .

Преди дни, президентът на Турция Реджеп Ердоган заплаши да " отвори портите " за сирийските бежанци към Европа , в случай че Европейски Съюз реши да дефинира турската военна интервенция в североизточна Сирия като окупация.

Известно е, че Орбан е един от най-ожесточените бранители против миграцията в Европа и изрично се опълчва на концепцията за приемане на бежанци от други европейски страни по схеми за преселване на мигранти, препоръчани от Европейския съюз.

Миграционната рецесия избухна преди четири години , откакто стотици хиляди търсещи леговище започнаха да идват в Европа от Близкия Изток и Северна Африка , бягайки от въоръжени спорове, естествени бедствия или търсещи по-добри стопански благоприятни условия.
 Позицията на Каракачанов: Баланс по отношение на Турция, неотстъпчивост на границата
Позицията на Каракачанов: Баланс по отношение на Турция, неотстъпчивост на границата

Очаква Европейски Съюз да продължи разкрачената позиция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР