Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че ЕС трябва да отдели

...
Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че ЕС трябва да отдели
Коментари Харесай

Орбан иска ЕС да възстанови част от парите, похарчени от Унгария за гранична защита

Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи, че Европейски Съюз би трябвало да отдели средства, с цел да възвърне най-малко половината от изхарчените от Унгария 1 милиарда евро за гранична сигурност.

„ Похарчихме повече от 1 милиарда евро за отбрана на границите. Ние не пазиме единствено себе си, а и Европа. Поне половината от тази сума би трябвало да бъде възобновена “, съобщи Орбан във видеообръщение, оповестено в неговия Фейсбук профил в деня на срещата на високо ниво на европейските водачи в Брюксел.

Той добави, че Унгария ще предложи на водачите на Европейски Съюз процедура, която ще укрепи суверенитета на националните държавни управления и ще им даде нужните пълномощия да блокират диспути в европейско равнище, в случай че те се одобряват като опасност за националната сигурност на страните членки.

По-рано през седмицата Орбан съобщи, че Унгария е последният бастион против ислямизацията на Европа и че неговата страна е съумяла да отблъсне заканите за унгарския метод на живот, идващи от политиците в Париж, Берлин и Брюксел.

„ Ние сме тези, които мислят, че последната вяра за Европа е в християнството. Ако стотици милиони младежи могат да имигрират на север, Европа ще бъде подложена на голям напън. Ако това продължи, в огромните европейски градове ще има мюсюлманско болшинство. “, разяснява Обран.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР