Унгарският премиер Виктор Орбан внесе конституционна поправка, която ще предотврати

...
Унгарският премиер Виктор Орбан внесе конституционна поправка, която ще предотврати
Коментари Харесай

След помилване на осъден по дело за педофилия: Орбан иска поправка в конституцията на Унгария

Унгарският министър председател Виктор Орбан внесе конституционна корекция, която ще предотврати помилването на наказани за закононарушения против малолетни, добавяйки, че персоналното му разбиране е, че " не би трябвало да има благосклонност за педофилите ", съобщи организация MTI .

Той съобщи във Фейсбук, че е почнал спор за пълномощията на президентската прошка, като добави, че " в този момент не е належащо да сме адвокати, а да дефинираме нещата ясно и недвусмислено ".

Орбан внесе поправката, откакто опозиционните партии в Унгария ускориха натиска върху президента на страната Каталин Новак, откакто тя помилва някогашен заместник-директор на дом за деца, който е наказан на повече от три години затвор за подпомагане и прикриване на случай на полово принуждение, осъществено от шефа на институцията. Директорът на дома е наказан на осем години за принуждение над минимум 10 деца в интервала от 2004 до 2016 година

Новак, която е подписала амнистията във връзка визитата на папа Франциск в Унгария през април 2023 година, отхвърли да е работила погрешно и отхвърли апелите за публично пояснение на решението си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР