Унгарският премиер Виктор Орбан смята, че времето в ситуацията в

...
Унгарският премиер Виктор Орбан смята, че времето в ситуацията в
Коментари Харесай

Орбан призова за незабавни мирни преговори по Украйна, защото времето играе в полза на Русия

Унгарският министър председател Виктор Орбан счита, че времето в обстановката в украинския спор е в интерес на Русия, а Европейски Съюз и Украйна би трябвало неотложно да стартират мирни договаряния с Москва, предават унгарските медии, представени от " Фокус ".

" Бих желал да изясня позицията на Будапеща по отношение на войната (в Украйна). Поради обстоятелството, че тук (на Анадолския дипломатически форум) няма представители на Европейския съюз (ЕС), бих желал кажа, че са вероятни два сюжета: когато времето играе в ръцете на Европейски Съюз и Украйна, спорът продължава, другият вид е времето да е в интерес на Русия. Виждам втория вид, тъй че съгласно мен Европейски Съюз и Украйна би трябвало неотложно да стартираме договаряния ", съобщи Орбан, говорейки на спорен панел на дипломатическия конгрес в Анталия.

Орбан добави още, че Унгария работи в спора в Украйна, базирайки се само на личните си ползи.

Преди това американският публицист Тъкър Карлсън, който интервюира унгарския министър председател Виктор Орбан, сподели, че политикът не има вяра в успеха на Украйна в спора с Русия. Също по този начин, съгласно него Орбан е споделил, че Русия има военновременна стопанска система, само че Украйна няма стопанска система.

Орбан съобщи още, че Унгария не би желала да има обща граница с Руската федерация, защото пази неприятни мемоари от времето, когато е имала обща граница със Съюз на съветските социалистически републики.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР