Унгарският премиер Виктор Орбан смята, че Украйна може да загуби

...
Унгарският премиер Виктор Орбан смята, че Украйна може да загуби
Коментари Харесай

Виктор Орбан: Украйна може да загуби половината от територията си, войната може да продължи до 2030 г.

Унгарският министър председател Виктор Орбан счита, че Украйна може да загуби до половината от територията си заради въоръжен спор с Русия. Според вестник държавният началник е изразил това мнение на среща с деятели на партията FIDES - Унгарски цивилен съюз, които се събраха в края на тази седмица в курортния град Кече край езерото Балатон.

Една от главните тематики на неговата тирада, несъмнено, беше войната в Украйна, написа Népszava. Според премиера тази война може да продължи до 2030 година и Украйна може да загуби половината от територията си. Виктор Орбан сподели, че „ войната щеше да е местна, само че Западът се намеси и я направи световна и в този момент Европа, налагайки наказания на Русия, се простреля сама “.

Според вестника Орбан е предизвестил, че енергийната рецесия, породена от глобите, може да докара до 40% от европейската промишленост в застой тази зима. Лидерите на Европейски Съюз би трябвало да се срещнат още веднъж през есента, с цел да удължат глобите против Русия с още шест месеца, само че унгарският министър председател счита, че сходен ход би трябвало да бъде предотвратен. Орбан е наясно, че е единственият, който заема такава позиция в Европейски Съюз, само че се надява резултатите от идните избори в Италия да образуват държавно управление, което да го поддържа.

Унгарският министър председател също не изключи, че до 2030 година под въздействие на финансови разтърсвания, нараснала имиграция и редица други фактори обстановката в Европейски Съюз ще се промени толкоз доста, че страната му ще би трябвало да се замисли дали е оправдано да продължи участие в тази органиация. „ И в случай че не можем да намерим позитивен отговор, тогава ще би трябвало да създадем заключения “, цитира думите му Népszava.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР