Унгарският премиер Виктор Орбан се опитва да подсигури убежище на

...
Унгарският премиер Виктор Орбан се опитва да подсигури убежище на
Коментари Харесай

Орбан търси спасение за Груевски, който искаше заедно с Русия, да взриви Балканите


Унгарският министър председател Виктор Орбан се пробва да подсигури леговище на някогашния македонски водач Никола Груевски и най-близкото му обграждане. Това опонира на всички европейски полезности, освен в границите на Европейския съюз /ЕС/, само че и в самата Унгария.

Това предизвестие насочи ръководителят на Националния политически съвет "Егит" Виктор Сигетвари. Той напомни, че Виктор Орбан е взел участие интензивно в акцията в поддръжка на проруски насочения Никола Груевски. През последните няколко месеци Орбан направи всичко допустимо за възкресяването на политическата кариера на някогашния македонски министър председател Никола Груевски, сподели още Сигетвари и добави: „ За благополучие този проект се провали, макар директното присъединяване на унгарския министър председател и още няколко политици в предизборната акция в Македония “.

"Орбан не съумя да помогне на проваления македонски политик Груевски, който искаше да дестабилизира Балканите посредством съветско въздействие, по време на локалните избори... Сега Груевски и най-приближените му хора търсят леговище в Унгария, макар отнетия му интернационален паспорт заради обвинявания в тежка корупция... Приемането от страна на Орбан на един проруски политик и представител на наказателен режим би било обратно на балканската тактика и ползи на Унгария, в това число и на представители от разследващите служби. Доста притеснителен е фактът, че унгарското държавно управление желае да помогне на македонски политик, който обслужва съветските ползи и е против европейските вероятности и против историята на личния си народ", сподели още Сигетвари. /БГНЕС и Meta
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР