Унгарският премиер Виктор Орбан събира в Будапеща консерватори от цяла

...
Унгарският премиер Виктор Орбан събира в Будапеща консерватори от цяла
Коментари Харесай

Каракачанов: Орбан събира в Будапеща консерватори от цяла Европа, ВМРО ще участва

Унгарският министър председател Виктор Орбан събира в Будапеща консерватори от цяла Европа, заяви водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.

 

Ръководството на ВМРО  ще участва на срещата на консервативните патриотични обединения в Будапеща, чийто хазаин ще бъде Виктор Орбан, сподели той на брифинг в Българска телеграфна агенция.

 

В Европа ултралибералните уклони стартират да изчезват, идват десни обединения, тъй като естествените европейци се пробват да си вземат решение проблемите, добави Каракачанов. По думите му упоритостта на Вътрешна македонска революционна организация е подобен развой да стартира и у нас, като партията да бъде негов катализатор.

 

Вътрешна македонска революционна организация ще се яви независимо на изборите, като ще показа своите листи и за двата вота преди празниците, заяви Красимир Каракачанов на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция във Варна. По думите му районните структури на партията би трябвало да показват номинациите си до края на този месец. Каракачанов уточни, че лидер на листата за Европейския парламент най-вероятно ще бъде Ангел Джамбазки. Андрей Слабаков също ще бъде включен в нея. Според Каракачанов е прекомерно евентуално Слабаков да бъде и лидер на варненската листа за парламентарния избор.

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация добави, че възнамеряват необятно включване в листите на представители на гражданската квота. Според него огромна част от българското общество сега е непредставена от партиите, защото през годините се е наложил затворен политически модел, на послушковци. Той може да бъде разрушен единствено в случай че партиите привлекат българите, които не вземат участие в политическия живот, което се пробва да прави Вътрешна македонска революционна организация, Каракачанов.

Настоящата обстановка в страната той окачестви като „ трагична и смешна “. По думите му партиите от сглобката са влезнали в личния си капан поради направените прибързани и недомислени промени в Конституцията. Реалната цел беше да се лимитират пълномощията на президента за служебните държавни управления, добави Каракачанов. Според него служебният министър председател Димитър Главчев е станал жертва на упоритостите на ГЕРБ и Движение за права и свободи, а държавното управление въобще не е служебно, което ще докара до това изборите да не бъдат нито почтени, нито честни.

Каракачанов разяснява още, че страната ни натрупа загуби от невлизането ни в Шенген и сухопътно. Това обаче става не със сервилно държание, а с взаимност, акцентира Каракачанов. И добави, че приоритет за България не би трябвало да бъде влизането ни в Еврозоната като самоцел, а развиването на стопанската система, която действително да дава отговор на условията, с гаранции, че българите няма да бъдат ощетени при приемането на еврото. Като съществени проблеми за страната ни Каракачанов уточни още унищожаването на енергетиката, демографската злополука и сервилната външна политика. Той акцентира, че е нужно да се демонстрира почитание към всички страни, без да се изпада в крайности.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР