Унгарският премиер Виктор Орбан призова за отмяна на енергийните санкции

...
Унгарският премиер Виктор Орбан призова за отмяна на енергийните санкции
Коментари Харесай

Орбан: Санкциите вредят повече на европейската икономика, отколкото на Русия


Унгарският министър председател Виктор Орбан прикани за анулация на енергийните наказания на Европейски Съюз против Русия до края на годината. Той счита, че те вредят повече на самите европейски страни, в сравнение с Руската федерация.

„ На среща при закрити врата Орбан сподели на депутатите, че глобите вредят повече европейската стопанска система, в сравнение с Русия, и премахването им ще ограничи инфлацията и ще понижи риска от криза. Това оповестява Bloomberg.

По-рано тази седмица унгарският външен министър Петер Сиярто също прикани Европейски Съюз да анулира новите наказания против Русия. Според ръководителя на външнополитическото ведомство тази мярка единствено ще утежни обстановката. Такива рекомендации бяха изразени от министъра на външните работи и външноикономическите връзки на Унгария на сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации.

По-рано Петер Сиярто прикани Европейския парламент да се занимава с същинските проблеми на европейците, вместо да нападна Унгария. Будапеща беше упрекната в подкопаване на " общите европейски полезности ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР