Унгарският премиер Виктор Орбан призова за хладен разум, след като

...
Унгарският премиер Виктор Орбан призова за хладен разум, след като
Коментари Харесай

Виктор Орбан призова за хладен разум преди изборите

Унгарският министър председател Виктор Орбан прикани за " студен разсъдък ", откакто вестник, непосредствен до неговата партия, го прикани да изостави съдружниците си в Европейския парламент след напрежението поради акцията с плакати против Европейски Съюз.

 © БГНЕСВиктор Орбан, министър председател на Унгария: С приближаването на изборите за Европейски парламент растящото неспокойствие и неспокойствие са разбираеми, само че в този момент е належащо успокоение и студен разсъдък.
Неговите мнения пред унгарската новинарска организация MTI пристигнаха, откакто „ Магяр Немце “, ежедневник, необятно възприеман като непосредствен до ръководещата партия " Фидес " на Орбан, прикани към овакантяване на дясноцентристката Европейска национална партия (ЕНП) и за основаване на по-радикален съюз в Европейския парламент.

" Дойде моментът да се образува нов съюз. Но нов съюз може да се образува, единствено в случай че разбием остарелия ", гласеше през вчерашния ден публицистичната публикация в ежедневника, в която взаимоотношението с ЕНП беше наказано като " унизително ".

След месеци на възходящо напрежение сред Брюксел и Будапеща, Манфред Вебер, водещият претендент на ЕНП за поста на ръководителя на Европейската комисия на майските избори, дефинира условия, които " Фидес " би трябвало да извърши, с цел да остане член на ЕНП.

Те са свързани с привършване на " акция на подправените вести “, ориентирана против ръководителя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер и милиардера Джордж Сорос, да се извини и да реши разногласията с Централно-европейския университет.

По искане на сестрински партии ЕНП ще прегледа оставането на " Фидес " в фамилията на съвещание на управлението си в Брюксел на 20 март.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР