Унгарският премиер Виктор Орбан призова днес избирателите да не гласуват

...
Унгарският премиер Виктор Орбан призова днес избирателите да не гласуват
Коментари Харесай

Орбан призова унгарците да гласуват за промяна на върха на ЕС

Унгарският министър председател Виктор Орбан прикани през днешния ден гласоподавателите да не гласоподават за обичайните политически партии на идните европейски избори поради неуспеха им в ръководството и сподели, че в никакъв случай не би трябвало да се разрешава на Украйна да стане част от Европейски Съюз или НАТО.

Орбан, който бе ръководител на среща в Брюксел на крайнодесни политици и последователи, се разгласи срещу политиката на Европейски Съюз в региона на климата и земеделието, която съгласно него е основала доста компликации за фермерите. По думите му сега " мигрантската рецесия " в Европа в по-сериозна от всеки път, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Смисълът на тези европейски избори е да се смени управлението ", сподели Орбан. " Ако управлението се окаже неприятно, би трябвало да бъде заменено. Толкова е просто ", съобщи десният политик. 

Орбан разкритикува Европейската комисия (изпълнителния орган на ЕС), че употребява коронавирус пандемията като опрощение да атакува Унгария.

" Бюрократите в Брюксел пробваха да задушат Унгария финансово ", съобщи той. 

Комисията отхвърли на Унгария милиарди евро поради опасения за демокрацията в страната и заплаха от неверно разпределение на европейски пари. 

Унгарският водач, който е на власт от 2010 година, посочи неуспеха на европейските наказания за прекъсване на войната в Украйна. Той съобщи, че най-голямото безпокойство на Унгария е, че да не желае да дели обща граница с Русия още веднъж и затова Украйна не трябва да се причислява към Европейски Съюз и НАТО. 

" Трябва да разберете, че сте страна, която е буферна зона. Не може да измененията това ", сподели той. 

Украйна желае да се причисли и към двете организации, само че евентуално това няма да се случи, до момента в който продължава войната, отбелязва АП. 

Според Орбан " Украйна е просто протекторат ", който разчита на пари и оръжия от Запада и " към този момент не е суверена страна ". Въпреки това водачи от Европейски Съюз и НАТО упорстват, че войната е екзистенциален въпрос за Европа и не трябва Путин да печели. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР