Унгарският премиер Виктор Орбан пристигна тази сутрин в Киев за

...
Унгарският премиер Виктор Орбан пристигна тази сутрин в Киев за
Коментари Харесай

Орбан пристигна в Киев за среща със Зеленски

Унгарският министър председател Виктор Орбан дойде тази заран в Киев за диалози с украинския президент Володимир Зеленски, съобщи Ройтерс, като се базира на пресслужбата на Орбан, оповестява Българска телеграфна агенция.

Орбан и Зеленски ще обсъдят опциите за реализиране на мир и настоящи въпроси от двустранните връзки сред Унгария и Украйна.

Вчера Унгария пое ротационното председателство на Европейския съюз от Белгия.

Има разнообразни спекулации в каква посока ще са диалозите сред Орбан и Зеленски през днешния ден. Не е ясно и в каква тъкмо роля отива там унгарският водач – дали като министър председател на страната си, или като лидер в Европейски Съюз.

Според източници на „ Гардиън “ тематика ще са и правата на унгарското малцинство в Украйна.

Орбан продължава да поддържа близки контакти с Русия – страната-агресор във войната с Украйна.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР