Унгарският премиер Виктор Орбан приема в Будапеща лидера на италианската

...
Унгарският премиер Виктор Орбан приема в Будапеща лидера на италианската
Коментари Харесай

Унгария, Италия и Полша гласят нов политически съюз на европейско ниво

Унгарският министър председател Виктор Орбан приема в Будапеща водача на италианската крайнодясна партия " Лига " на Матео Салвини и полския министър председател Матеуш Моравецки, който е измежду водещите фигури на ръководещата партия " Право и правдивост ", с цел да обсъдят " политически съюз на европейско равнище ". Миналия месец Орбан извади партията си ФИДЕС от Европейската национална партия.

Според унгарския министър председател Орбан концепцията за нова европейска десница е да приюти: " всички европейски жители, които не желаят мигранти и мултикултурализъм, които не са пристрастени към манията ЛГБТ, които пазят християнските обичаи и почитат националния суверенитет ", както написа той по-рано този месец.

Лидерът на италианската " Лига " Матео Салвини изясни преди да отпътува за Будапеща, че тематиката на диалозите е рестарт на Европа след пандемията, както и основаването на " друга и същинска Европа ". По думите на Салвини обаче към този момент не става дума за " обща парламентарна група " на националистическите обединения.

Бившият италиански вицепремиер отбелязва, че предпочитаната му задача остава обединяването на всички дясноориентирани партии в Екологичен потенциал. Или с други думи - сливането с групата " Идентичност и народна власт " в Екологичен потенциал, в която членува " Лига ", с Европейските консерватори и реформисти, в които е полската " Право и правдивост ", с цел да се сътвори втората по величина група в Европарламента.

В срещата по самодейност на Виктор Орбан вземат участие ръководещите партии в Унгария и Полша, известни с сериозния звук против Брюксел и против задълбочаването на интеграцията в Европейски Съюз, оповестява БНР. Срещу Унгария и Полша Европейска комисия стартира наказателни процедури поради неспазване правилата на правовата страна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР