Унгарският премиер Виктор Орбан предупреди, че в Европа може да

...
Унгарският премиер Виктор Орбан предупреди, че в Европа може да
Коментари Харесай

Орбан предвижда ера на рецесия в Европа заради войната в Украйна

Унгарският министър председател Виктор Орбан предизвести, че в Европа може да настъпи " епоха на криза ". Предупреждението за сходна вероятност беше отправено в миг, в който континентът се пробва да се оправи с възходящите разноски за сила и горива и с инфлацията, дължащи се на войната в Украйна, оповестиха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Орбан, който постави клетва в Народното събрание след успеха си на изборите през април, съобщи, че Унгария няма да блокира глобите на Европейския съюз против Русия поради нахлуването ѝ в Украйна, стига те да не съставляват риск за унгарската енергийна сигурност.

Също по този начин унгарският министър председател е на мнение, че нашествието на Русия в Украйна ще продължи дълго, което ще докара до тежки последствия за обстановката в цяла Европа. В обръщението си към Народното събрание Орбан съобщи, че светът е навлязъл в " десетилетие на рискове и войни ", заяви ТАСС.

" Конфликтът в Украйна ще продължи дълго време и ще съставлява непрекъсната опасност за сигурността на Унгария ", съобщи Орбан.

" Пред очите ни се разпростира картина на десетилетна война ", добави той, представен от организация MТИ. Орбан добави, че би се радвал да бърка, само че акцентира, че прогнозите би трябвало да се основават на действителността, а не от нашите стремежи.

Във връзка с това той прикани страните в украинския спор за неотложно преустановяване на огъня и за мирни договаряния.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР