Унгарският премиер Виктор Орбан представи апокалиптично виждане за Западна Европа

...
Унгарският премиер Виктор Орбан представи апокалиптично виждане за Западна Европа
Коментари Харесай

Орбан предрече: Европейците скоро ще са малцинство в страните си

Унгарският министър председател Виктор Орбан показа апокалиптично виждане за Западна Европа през вчерашния ден, като сподели, че тя е подложена на миграционно настъпление, което скоро ще трансформира родените на континента в малцинство, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Той приказва на всеобщ протест в центъра на Будапеща три седмици преди парламентарните избори в Унгария, на които ще се бори за трети следващ управнически мандат. Според него Европа се е предала " с вдигнати ръце " пред всеобщата миграция на хора от Африка и Близкия изток. " Младите хора в Западна Европа ще доживеят да видят по какъв начин стават малцинство в личната си страна и по какъв начин губят единственото място в света, което те назовават своя дом ", добави той.

Премиерът насочи следващата си словесна офанзива против унгаро-американския милиардер и човеколюбец Джордж Сорос, като го упрекна, че стреми да наложи своите хрумвания за " отворено общество " на Европа и поддържа критиците на ръководещото в Унгария държавно управление. Орбан подреди Сорос измежду най-върлите исторически съперници на Унгария - Османската империя, австроунгарската Хабсбургска династия и Съветския съюз, отбелязва АП. Обръщайки се задочно към Сорос, министър председателят сподели: " Ние те молим да се върнеш в Америка и да правиш щастливи американците, а не нас ".

Вчерашният многохиляден " Поход на мира " в Будапеща на последователите на Орбан, приключил с неговата тирада на площада пред Народното събрание, бе отдаден и на националния празник на Унгария, която означи 170 година от революцията против Хабсбургите през 1848 година

 Орбан предсказа: Европейците скоро ще са малцинство в страните си
© Reuters

Шествието официално бе проведено от подкрепяща Орбан гражданска формация, само че бе подкрепено напълно от ръководещата партия " Фидес ". Десетки рейсове докараха последователи на Орбан в столицата от провинцията. Организаторите крачеха отпред на колоната с голям девиз, на който пишеше " Отечеството е над всичко ", а на различен се четеше " Унгария пази Европа ". Последният е резюме на постоянно поддържания от премиера претекст, че издигайки непреодолима бариера пред мигрантската вълна, Унгария де факто пази целия континент.

" Той (Орбан) не се бои от огромните сили в Европейски Съюз и се осмелява да плува против течението. Той пази ползите на унгарците ", сподели 51-годишният Имре Чордаш, облечен в обичайната унгарска носия от 16-и век.

Към шествието се причислиха и особено пристигнали за случая хиляди представители на ръководещата в Полша консервативна партия " Право и правдивост ", която е съдружник на унгарското държавно управление в опозицията му против Брюксел по въпросите на миграцията, стягането на контрола върху правосъдната система и медиите, отбелязва " Ройтерс ". Те издигат лозунга " Ние сме с теб, Виктор! ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР