Унгарският премиер Виктор Орбан предложи да отвори водещи на запад

...
Унгарският премиер Виктор Орбан предложи да отвори водещи на запад
Коментари Харесай

Орбан предложи да отвори коридор за бежанците, ако Западът го поиска

Унгарският министър председател Виктор Орбан предложи да отвори водещи на запад коридори за бежанци и мигранти през страната си, в случай че Западът го изиска, съобщи ДПА.

" Ако се нуждаете от тях, вземете ги ", сподели той в свое изявление по радиото през днешния ден. Той сподели и че има вяра, че другите разновидности на ковид са донесени от мигранти, само че не даде доказателства за това изказване.

Консервативният националист Орбан, който е на власт в Унгария от 2010 година, направи на практика невероятно за който и да било да кандидатства за леговище в страната му, която е членка на Европейски Съюз. През 2015 година той подреди издигането на железна ограда на границата със прилежаща Сърбия. Бежанци и мигранти, арестувани в Унгария, биват депортирани от управляващите назад в Сърбия без в допълнение произвеждане. Защитници на човешките права и организацията за бежанците на Организация на обединените нации настояват, че тази процедура е незаконна. Според Европейски Съюз политиката за даване на леговище на Унгария нарушава европейските и интернационалните закони. Ето за какво против Унгария са формирани няколко процедури за нарушаване.

Предложението на Орбан идва на фона на продължаващия приток на мигранти към Европейски Съюз през Беларус, където ръководещият с твърда ръка Александър Лукашенко подкрепя напредването им до външните граници на Европейски Съюз в отговор на наложените от Брюксел наказания против режима му.

Броят на мигрантите, които незаконно влизат в североизточната немска провинция Мекленбург-Предна Померания, която се намира на границата с Полша, остава висок. Говорител на полицията в град Пазевалк сподели през днешния ден, че пет интервенции за незаконно превозване на общо 36 бежанци през границата са били осуетени от немската страна на границата от през вчерашния ден сутринта.

През първите четири дни на ноември към този момент повече от 80 мъже и дами са били спрени при опит незаконно да влязат в Западна Померания. " Ситуацията остава доста динамична ", сподели представителят. През октомври общо 749 дами, мъже и деца са били арестувани на границата сред Германия и Полша в Западна Померания. Повечето от тях са пристигнали от Ирак и Иран, а някои - от Сирия и Йемен.

През септември 302 бежанци са били незаконно превозени през границата, а през август - 104. През октомври по цялото продължение на границата с Полша са били арестувани повече от 5000 мигранти.

Тази пролет Лукашенко разгласи в отговор на наказания от Европейски Съюз, че към този момент няма да стопира мигранти, които се насочват към Европейския съюз. Европейски Съюз го упреква, че провежда транспорт на хора от региони в рецесия.

Полша, Литва и Латвия усилват защитата на границите си с Беларус, които са и външна граница на Европейски Съюз. Въпреки това хиляди мигранти ги прекосяват и влизат в Германия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР