Унгарският премиер Виктор Орбан подписа указ, с който се разрешава

...
Унгарският премиер Виктор Орбан подписа указ, с който се разрешава
Коментари Харесай

Орбан разреши разполагане на войници на НАТО в Западна Унгария

Унгарският министър председател Виктор Орбан подписа декрет, с който се позволява разполагането на бойци на НАТО в Западна Унгария, както и превозването на оръжие през територията на страната до други страни членки на алианса, предават Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Указът е оповестен през днешния ден в унгарския Държавен вестник.

В документа се показва, че Унгария не позволява доставянето на смъртоносно оръжие през нейна територия в Украйна.

В същото време западните страни ще афишират още наказания против Русия след нашествието в Украйна. Това съобщи канадският външен министър Мелани Жоли по време на посещаване в Румъния, съобщи Ройтерс.

" Ние наложихме с Румъния посредством Европейския съюз доста значими, сурови наказания и доста скоро ще бъдат оповестени още наказания ", съобщи Жоли на конференция. Тя добави, че страните от Г-7 и Европейски Съюз обмислят още ограничавания, само че не даде повече детайлности.

Жоли сподели, че задачата на глобите е да задушат съветската стопанска система и да накарат Русия да промени курса си по отношение на Украйна.

Румънският външен министър Богдан Ауреску съобщи на същата конференция, че сега се разискват разнообразни вероятни ограничения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР