Унгарският премиер Виктор Орбан отхвърли примата на европейското право над

...
Унгарският премиер Виктор Орбан отхвърли примата на европейското право над
Коментари Харесай

Орбан: „Зелените“ мерки са отговорни за повишаването на цените на енергията в Европа.

Унгарският министър председател Виктор Орбан отхвърли примата на европейското право над националните законодателства на страните членки, съобщи Ройтерс.

Така той категорично взе страната на Полша, говорейки на идване в Брюксел за срещата на върха на Европейски Съюз, разискванията на която се чака да бъдат доминирани от разногласието за върховенството на закона.

" Фактите са доста ясни: Приматът на правото на Европейски Съюз въобще не се загатва в контракта (за Европейски съюз) ", сподели Орбан пред кореспонденти и назова концепцията за налагане на наказания против Полша " нелепа ". Той упрекна европейските институции, че " заобикалят правата " на националните парламенти и държавни управления и " трансформират контракта (за ЕС) без да имат каквато и да било законна власт да вършат това ".

Унгарският министър председател отхвърли и проектите на съюза за битка с климатичните промени , като ги назова " утопична фикция " и загатна, че " зелените " ограничения са виновни за повишението на цените на силата в Европа.

" Здравият разсъдък е от едната страна, а фантазията - от другата. И утопичната фикция ни убива - това е и казусът с цените на силата ", сподели Орбан.

Според анализатори и Европейската комисия главната причина за високите цени на електрическата енергия в Европа е покачването на цената на газа, а пазарът на въглеродни излъчвания в Европейски Съюз е съдействал за до една пета от повишаването на тока , отбелязва Ройтерс. Брюксел предложи пакет от нови политики за климата, който ще би трябвало да бъде разискван и утвърден от страните от Европейски Съюз преди да влезе в действие.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР