Унгарският премиер, Виктор Орбан, отхвърли емоционалната молба на украинския президент,

...
Унгарският премиер, Виктор Орбан, отхвърли емоционалната молба на украинския президент,
Коментари Харесай

Унгария: Няма да снабдяваме Украйна с оръжия

Унгарският министър председател, Виктор Орбан, отхвърли прочувствената молба на украинския президент, Володимир Зеленски, за доставяне на Украйна с оръжия и поддръжка на глобите против съветския енергиен бранш, съобщи " Асошиейтед прес ".

Във видео, публикувано през днешния ден в обществените мрежи, Орбан споделя, че настояванията на Зеленски " опонират на ползите на Унгария " и изяснява, че налагането на наказания на съветския енергиен бранш ще докара до „ закъснение на унгарската стопанска система, а по-късно и до бързото ѝ прекъсване. “

Унгарската реакция е в отговор на вчерашната тирада на Зеленски пред европейските водачи, в която украинският водач в един миг се обърна непосредствено към Орбан, считан за най-близкия другар на Владимир Путин в Европейския съюз. " Чуй ме, Виктор, знаеш ли какво се случва в Мариупол? “, попита Зеленски и продължи: „ Трябва да вземеш решение на коя страна си. “

Унгария е единствената страна от Европейски Съюз, граничеща с Украйна, която не пожела да доставя Киев с оръжия и отхвърли през територията ѝ да се транспортира оръжие за Украйна.

Орбан сподели също, че 85 % от газа и повече от 60 % от нефта идват в Унгария от Русия и че блокирането на съветския енергиен експорт ще принуди унгарските жители да „ заплащат за войната “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР