Унгарският премиер Виктор Орбан отхвърли днес примата на европейското право

...
Унгарският премиер Виктор Орбан отхвърли днес примата на европейското право
Коментари Харесай

Виктор Орбан взе страната на Полша в спора с ЕС

Унгарският министър председател Виктор Орбан отхвърли през днешния ден примата на европейското право над националните законодателства на страните членки, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Така той категорично взе страната на Полша, говорейки на идване в Брюксел за срещата на върха на Европейски Съюз, разискванията на която се чака да бъдат доминирани от разногласието за върховенството на закона. "Фактите са доста ясни: Приматът на правото на Европейски Съюз въобще не се загатва в контракта (за Европейски съюз) ", сподели Орбан пред кореспонденти и назова концепцията за налагане на наказания против Полша "нелепа ".

Той упрекна европейските институции, че "заобикалят правата " на националните парламенти и държавни управления и "променят контракта (за ЕС) без да имат каквато и да било законна власт да вършат това ". Унгарският министър председател отхвърли и проектите на съюза за битка с климатичните промени, като ги назова "утопична фикция " и загатна, че "зелените " ограничения са виновни за повишението на цените на силата в Европа. "Здравият разсъдък е от едната страна, а фантазията - от другата. И утопичната фикция ни убива - това е и казусът с цените на силата ", сподели Орбан.

Според анализатори и Европейската комисия главната причина за високите цени на електрическата енергия в Европа е покачването на цената на газа, а пазарът на въглеродни излъчвания в Европейски Съюз е съдействал за до една пета от повишаването на тока, отбелязва Ройтерс. Брюксел предложи пакет от нови политики за климата, който ще би трябвало да бъде разискван и утвърден от страните от Европейски Съюз преди да влезе в действие.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР