Унгарският премиер Виктор Орбан обвини европейските лидери, че се държат

...
Унгарският премиер Виктор Орбан обвини европейските лидери, че се държат
Коментари Харесай

Виктор Орбан: Европейските лидери се държат като колониалисти

Унгарският министър председател Виктор Орбан упрекна европейските водачи, че се държат като " колониалисти " в рецензиите си към унгарския закон, който се преглежда като ограничение на правата на ЛГБТ общността в тази страна.

Лидерите на Европейския съюз оспориха закона на Орбан на срещата на върха в Брюксел предходната седмица, а холандският министър председател Марк Рюте предложи на унгарския водач или да отстоява полезностите на Европейски Съюз, или да се отдръпна от 27-членния блок.
 El Pais: Унгария не би трябвало да бъде изхвърлена от Европейски Съюз, само че би трябвало да бъде осъдена стопански El Pais: Унгария не би трябвало да бъде изхвърлена от Европейски Съюз, само че би трябвало да бъде осъдена стопански
Срещата на върха на Европейски Съюз, извършена на 24-25 юни в Брюксел, беше сцена на най-истинска политическа борба, откакто унгарският мин...

В изявление по публичното радио Орбан се опълчи на, който не разрешава " проявлението или популяризирането " на хомосексуалност или промяна на пола в телевизионни излъчвания, филми и стратегии за полово обучение на деца в учебните заведения.

" Те се държат като колониалисти ", сподели Орбан за критиците си от Европейски Съюз. " Те желаят да диктуват какви закони би трябвало да влязат в действие в друга страна, желаят да ни кажат по какъв начин да живеем живота си и по какъв начин да се държим. "

Той добави, че рецензията е резултат от „ неприятни рефлекси, породени от европейското им колониално минало “.

Унгарското дясно държавно управление, което е пред избори следващата година, упорства, че законът е нужен, с цел да се подсигурява, че половото образование на деца под 18 години ще е само в обсега на родителите.
 Европейски Съюз е угрижен за доближаването сред Унгария и Китай Европейски Съюз е угрижен за доближаването сред Унгария и Китай
Унгарският министър председател Виктор Орбан от дълго време организира самостоятелна от Европейски Съюз политика по отношение на Китай. Това мощно нервира водачите на Европейски Съюз и НАТО, които...

Миналата седмица ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен назова закона " позор " и изпрати писмо до Унгария с му върху главните права. Ръководителите на 17 страни от Европейски Съюз подписаха взаимно писмо, осъждащо законодателството, и приканиха Европейската комисия да изправи Унгария пред Европейския съд по въпроса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР