Унгарският премиер Виктор Орбан иска да забрани споменаването на ЛГБТИ

...
Унгарският премиер Виктор Орбан иска да забрани споменаването на ЛГБТИ
Коментари Харесай

Унгария ще забранява всичко, което напомня за хомосексуалност


Унгарският министър председател Виктор Орбан желае да забрани споменаването на ЛГБТИ общността в книги и филми за деца и младежи. Всички наличия, в които се изяснява, че хомосексуалността е обикновено събитие, също ще изчезнат.

Орбан продължава да лимитира правата на половите малцинства. Проектозакон на неговата партия " Фидес " желае да забрани просветителни стратегии и наличия, в които става дума за ЛГБТИ общността (лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални и интерсексуални).
Редакцията предлага
От учебните заведения да вземем за пример ще бъдат изхвърлени всички стратегии за полова култура, в които се пледира за толерантно отношение към половите малцинства. Това излиза наяве от проектозакон, който е импортиран за гласоподаване в Народното събрание.

Само хетеросексуалната ориентировка е позволена

В него е планувана възбрана на книги, филми и други. Забранени ще са и всички информации по отношение на опцията за промяна на пола, съдържащи се в книги или филми.

Под възбрана ще се окажат също всевъзможен тип реклами, в които хомосексуални или трансджендър персони са показани като нещо обикновено и всекидневно. Новите разпореждания, планувани в проектозакона, са част от по-строгите наказателни ограничения против сексуализираното принуждение против деца и младежи. Идеята е проектозаконът да пази " правото на децата да запазят половата еднаквост, с която са били родени ".

Ако Народното събрание в Будапеща одобри този закон, ще се стигне до съществено орязване на свободата на мненията и правата на децата, подлага на критика съдружие от пет неправителствени организации, измежду които и " Амнести Интернешънъл ". " Управляващата партията " Фидес " повтаря " диктаторски модели, които нарушават европейските полезности. Правителството застава против част от своите лични жители, следвайки образеца на Русия или Китай ", предизвестяват правозащитници.

Атаките против ЛГБТИ не са от през вчерашния ден

Дяснопопулисткото държавно управление на Виктор Орбан от дълги години употребява хомофобска изразителност и лимитира правата на ЛГБТИ общността. Един закон, признат през предходната година,. Същият закон не разрешава на хомосексуални да осиновяват деца.

*****

Вижте и това видео на Дъждовни води:
Сара има две майки. Но няма поданство.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР