Унгарският премиер Виктор Орбан иска да промени курса на политиката

...
Унгарският премиер Виктор Орбан иска да промени курса на политиката
Коментари Харесай

Politico: ЕС се страхува от пробиви на руските въоръжени сили в Украйна през лятото

Унгарският министър председател Виктор Орбан желае да промени курса на политиката на Европейски Съюз по отношение на Украйна
Председателят на Европейската комисия от 2019 година, Урсула фон дер Лайен насочи Европа през пандемия, рецесия на разноските за живот и война на прага на континента.

Тъй като „ екзистенциалната опасност “ от войната в Украйна не демонстрира признаци на намаляване, някогашният немски министър на защитата води акция за втори мандат на платформата, че тя е основен управител на рецесията, надявайки се да завоюва водачите на Европейския съюз, които сами дават обещания за финансова и морална поддръжка за Украйна, оповестява. Тъй като Съединените щати се двоумят да продължат да финансират войната и задаващото се допустимо завръщане на някогашния президент Доналд Тръмп, тазседмичната среща на върха на водачите на Европейски Съюз в Брюксел е идеалното място за фон дер Лайен да направи своето показване.

„ Фон дер Лайен се трансформира от президент на Комисията в някой, който се кандидатира за служба и трансформира политиката си по този метод “, сподели Николай декор Ондарца от Германския институт за интернационалните въпроси и въпроси на сигурността. „ Можете да видите това за фермерите, за разширението … и за сигурността и защитата, които тя се пробва да трансформира в едно от главните си послания в предизборната акция. “

По-рано този месец фон дер Лайен акцентира на европейската защита по време на речта си за номиниране за втори мандат, като сподели, че Европа би трябвало „ да турбокомпресорира нашия защитителен промишлен потенциал през идващите пет години “.

Дискусиите на срещата на върха на Европейския съвет идват, когато Париж и Берлин враждуват за съответните си тактики за Украйна. Все по-ястребовата изразителност на френския президент Еманюел Макрон докара до неспокойствие в Берлин, изключително когато Франция прикани Европа да не се държи като „ страхливец “ пред лицето на експанзията на Русия. Германският канцлер Олаф Шолц беше подложен на критика за отхвърли си да изпрати немски ракети Taurus в Украйна.

„ Фон дер Лайен се опита да запълни лидерския вакуум, който съществува от много време заради това, че водачите на Германия и Франция се концентрираха върху вътрешната политика “, сподели декор Ондарза.

Европейски Съюз неотдавна се споразумя за 5 милиарда евро за отчасти възобновяване на разноските на държавите-членки за нови доставки на оръжие за Украйна. Но обстановката на бойното поле остава тежка.

„ Има доста опасения, че можем да достигнем повратна точка, където евентуално да забележим някои същински съветски пробиви това лято “, сподели Алиса де Карбонел, заместител програмен шеф за Европа и Централна Азия в Международната спешна група, неправителствена организация.

Френско-германските разногласия и продължаващата съветска опасност, в миг, когато поддръжката на Съединени американски щати за Украйна е сложена под въпрос, оказват помощ на фон дер Лайен, някогашен немски министър на защитата, в опитите й да остане отпред на изпълнителната власт на Европейски Съюз.

„ Европейски Съюз просто не може да си разреши дълъг временен интервал или политическа неустановеност в този подтекст “, сподели почитан чиновник на Европейски Съюз,  поискал анонимност. „ Фон дер Лайен има своите дефекти, само че като цяло тя е точният човек на вярното място. “

Но не всички европейски водачи са съгласни с фон дер Лайен по какъв начин да се стигне до такава степен. Унгарският министър председател Виктор Орбан желае да промени курса на политиката на Европейски Съюз по отношение на Украйна. И други водачи не са съгласни вътрешно по какъв начин да финансират повече муниции за Украйна.

Украйна съобщи, че Европейски Съюз би трябвало незабавно да вземе решения.

„ Това е незабавно за сътрудниците от Европейски Съюз, тъй като Украйна е главният снабдител на сигурност за страните от Европейски Съюз и страните от НАТО. А Украйна показва дарба да обезпечи Европа и да отбрани Европа от експанзията. И в този момент на Украйна липсват качества да реализира това “, сподели украинският вицепремиер Олга Стефанишина.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР