Унгарският премиер Виктор Орбан е ваксиниран срещу COVID-19 с ваксината

...
Унгарският премиер Виктор Орбан е ваксиниран срещу COVID-19 с ваксината
Коментари Харесай

Орбан се е ваксинирал срещу COVID с китайската Sinopharm

Унгарският министър председател Виктор Орбан е имунизиран против COVID-19 с имунизацията от китайската лаборатория Sinopharm, откакто Унгария стана първата страна от Европейски Съюз, одобрила потреблението й.

"Ваксиниран съм ", се споделя в известие, оповестено в неделя на формалната страница на Орбан във Фейсбук, съпроводено от фотоси и видео, на които се вижда по какъв начин му се инжектира доза от имунизацията от здравен служащ, държащ кутия Sinopharm.

Унгария стартира да употребява имунизацията Sinopharm в сряда, откакто към този момент даде незабавно позволение за приложимост на съветската ваксина Sputnik V, без да изчака зелена светлина от Европейската организация по медикаментите (EMA).

Орбан, който намерено подлага на критика Европейски Съюз за процеса по одобрение и доставка на ваксини, определяйки го като прекомерно муден, прикани жителите на Унгария да преодолеят запасите си към китайската ваксина, чиито заслуги бяха изтъкнати от медии, близки до държавното управление.

Близо половин милион унгарци са получили най-малко една доза, основно от имунизацията Pfizer / BioNTech, само че идването на китайските партиди би трябвало да даде опция за бързо ускорение на програмата за имунизация в страната, оповестява Euronews.

"Без китайската и съветската ваксини щяхме да имаме огромни проблеми, " сподели Oрбан предишния петък.

В изследванията за желания измежду петте ваксини, употребявани сега в Унгария, Sinopharm се подрежда на последно място след три ваксини, създадени на Запад и валидирани от EMA - имунизациите Pfizer / BioNTech, Moderna и AstraZeneca, както и съветския Sputnik V.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР