Унгарският премиер Виктор Орбан е уверен, че военната стратегия на

...
Унгарският премиер Виктор Орбан е уверен, че военната стратегия на
Коментари Харесай

Виктор Орбан за конфликта в Украйна: Западната военна стратегия не работи, тя се провали

Унгарският министър председател Виктор Орбан е убеден, че военната тактика на Запада за руско-украинския спор не работи. Това той през вчерашния ден в ефира на второто по известност радио в страната Kossuth.

„ Западната военна тактика не работи, тя се провали “, сподели Орбан. „ Докато Съединени американски щати имат вяра, че тази военна тактика може да докара до резултати, няма да има смяна. В същото време унгарският министър председател добави, че възможностите за разрешаване на спора в Украйна без договаряния сред Съединени американски щати и Русия са дребни.

Според политика е илюзия да се счита, че украинската войска ще успее да победи съветските въоръжени сили благодарение на западни оръжия. Санкциите на Европейски Съюз, които трябваше да дестабилизират Русия, също не проработиха. Оказа се тъкмо противоположното. Не целият свят се е обединил против Русия, сподели Орбан.

Унгарският политик счита, че в актуалната обстановка е належащо да се създаде нова система за европейска сигурност. " Не можете да потушите пожар с огнехвъргачка ", сподели той. „ Америка има основна роля тук. Нарича се прокси война. " Западът е на половина замесен в руско-украинския спор, сигурен е Орбан. Унгарският министър председател прикани за координиране на " нова европейска система за сигурност ". Но защото Европейският съюз няма единна войска, още веднъж би трябвало да се чака европейска непоклатимост от руско-американското съглашение, изясни той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР