Унгарският премиер Виктор Орбан днес обвини лидерите на Европейския съюз,

...
Унгарският премиер Виктор Орбан днес обвини лидерите на Европейския съюз,
Коментари Харесай

Орбан нарече лидерите на ЕС колонизатори в спора за закона за ЛГБТ

Унгарският министър председател Виктор Орбан през днешния ден упрекна водачите на Европейския съюз, че работят като " колонизатори " с рецензиите си против противоречив закон, възприеман като ограничителен правата на ЛГБТ-общността в Унгария, съобщи Асошиейтед прес.

Лидерите на Европейски Съюз разкритикуваха Орбан за закона по време на Европейския съвет в Брюксел предходната седмица, а нидерландският министър председател Марк Рюте даже съобщи, че унгарският водач или би трябвало да поддържа полезностите на Европейски Съюз, или да напусне 27-членния съюз.

Говорейки по публичното радио Орбан се опълчи на апелите за анулация на закона, който не разрешава " проявлението или популяризирането " на хомосексуалност или промяна на пола в телевизионни излъчвания, филми и стратегии за полово обучение на деца в учебните заведения.

" Те се държат като колонизатори ", сподели Орбан за критиците си в Европейски Съюз и добави: " Те желаят да диктуват какви закони да бъдат одобрявани в други страни, желаят да ни споделят по какъв начин да живеем и по какъв начин да се държим ". Унгарският министър председател добави, че рецензиите са резултат от " неприятни рефлекси, останали от европейското колониално минало ".

Унгарското дясно държавно управление твърди, че законът е нужен, с цел да подсигурява, че половото образование на децата под 18 години е извънреден прерогатив на техните родители.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР