Унгарският премиер Виктор Орбан често е слонът в стаята, когато

...
Унгарският премиер Виктор Орбан често е слонът в стаята, когато
Коментари Харесай

Ще продължат ли лидерите на ЕС да заобикалят Орбан, като го помолят да напусне стаята?

Унгарският министър председател Виктор Орбан постоянно е слонът в стаята, когато водачите на Европейския съюз се срещат в Брюксел.

Но предходната седмица немският канцлер Олаф Шолц попречи на Орбан да блокира еднолично започването на договарянията за присъединение на Украйна към Европейски Съюз, като помоли унгарския министър председател да напусне залата.

>

Ходът - допускащ на останалите 26 водачи да вземат единомислещо решение в отсъствието на Орбан - беше приветстван от някои като гениална маневра, само че от други като рисков казус, който може трайно да унищожи единството на Европейски Съюз.

Критични решения на Европейски Съюз по отношение на външната политика, сигурността, разширението и финансите изискват единомислещата благословия на всички 27 държави-членки, само че въздържането не пречи на решението да бъде взето.

Шолц прикани за ограничение на потреблението на градивно самоограничение при „ изключителни случаи “, потвърждавайки, че „ сигурно би трябвало да решаваме дружно, когато е допустимо, и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР