Унгарският премиер Виктор Орбан бе подложен на остри критики от

...
Унгарският премиер Виктор Орбан бе подложен на остри критики от
Коментари Харесай

Киев захапа Орбан заради патологично незачитане на Украйна

Унгарският министър председател Виктор Орбан бе подложен на остри рецензии от страна на украинското министерство на външните работи, съобщи ДПА.

Изявленията на Орбан показват патологично неуважение на Украйна и украинския народ, които се борят против съветската експанзия, се споделя в изказване на уеб страницата на външното министерство. В него унгарският водач е упрекнат политическа непредвидливост.

Това изказване идва в отговор на мнение на Орбан, в което той загатна, че войната може да бъде прекъсната, в случай че Съединени американски щати престанат да доставят оръжия на Украйна.

Според украинското външно министерство Орбан по сходен метод работи в посока на украинското проваляне, макар че това ще усили заплахата и от съветска експанзия, ориентирана към Унгария. " Унгарският водач би трябвало да се запита дали желае мир ", добавя ведомството.

В изявление Орбан съобщи, че " Украйна може да продължи да се бори единствено до момента в който Съединени американски щати я поддържат с пари и оръжия. Ако американците желаят мир, то мир ще има ", сподели той.

Отношенията сред Украйна и Унгария са напрегнати. Орбан на няколко пъти се опита да блокира поддръжката на Европейски Съюз за Украйна и глобите против Русия.

Неотдавна на обществено място министър председателят се появи и със шал, на който имаше карта с Велика Унгария, включваща и украинска територия. А сред двете страни има и спор по отношение на унгарското малцинство в Украйна.

Орбан също по този начин поддържа мощни връзки с съветския президент Владимир Путин, а Унгария си остава мощно подвластна от Русия за газовите си доставки.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР