Унгарският премиер Виктор Орбан атакува издаването на детска книжка в

...
Унгарският премиер Виктор Орбан атакува издаването на детска книжка в
Коментари Харесай

Приказка с Пепеляшка-лесбийка ядоса Орбан

Унгарският министър председател Виктор Орбан нападна издаването на детска брошура в страната му за хомосексуалисти и прикани „ децата да бъдат оставени на мира “, написа електронното издание на гръцкия вестник Protothema.

„ Унгария има доста толерантни и търпими към хомосексуалистите закони “, съобщи водачът на страната. „ Но не би трябвало да се минава алената линия “, добави той, като разказа книжката като „ провокация “, съобщи организация " Фокус ".

Коментарите на Орбан пристигнаха при молба да разяснява брошура, издадена от ЛГБТ организация, която показва обичайни приказки и легенди с присъединяване на хора от маргинализираните малцинства (ЛГБТИ, хора с увреждания, роми и др.). В спорната книга Пепеляшка е изобразена като лесбийка, до момента в който в друга приказка транссексуален воин убива дракони.

Гражданско придвижване прикани книгата да бъде изтеглена от магазините, а крайнодесен народен представител скъса копие по време на конференция. Асоциацията на библиотекарите и издателите осъди тези реакции, сравнявайки ги с „ нацистките и комунистически” цензурни практики, в миг, когато непряката реклама усилва продажбите на книгата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР