Унгарският премиер смята, че ЕС трябва да е само икономическа

...
Унгарският премиер смята, че ЕС трябва да е само икономическа
Коментари Харесай

Виктор Орбан иска премахване на Европейския парламент

Унгарският министър председател счита, че Европейски Съюз би трябвало да е единствено икономическа и комерсиална общественост

Парламентът на Унгария одобри решение, което приканва за премахването на Европейския парламент в актуалната му форма и за заличаването в договорите за Европейски Съюз на задачата за "все по-тесен съюз ", съобщи ДПА, представена от.

Решението, импортирано от ръководещата партия ФИДЕС на премиера Виктор Орбан, получи 130 гласа в 234-местния парламент. Петдесетима депутати се въздържаха. В документа се предлага евродепутатите да не се избират директно от гласоподавателите в обособените страни членки, а да се излъчват от националните парламенти.

Орбан, който е последовател на "неолибералната народна власт ", споделя, че отстоява унгарския суверенитет и европейските християнски полезности, които съгласно него са подкопавани от космополитния и технократски Европейски Съюз. Той счита, че Европейски Съюз би трябвало да е единствено икономическа и комерсиална общественост и е съперник на всички опити за политическа интеграция, означи ДПА.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР