Унгарският премиер националист Виктор Орбан заяви днес, че е предложил

...
Унгарският премиер националист Виктор Орбан заяви днес, че е предложил
Коментари Харесай

Орбан е предложил на Путин да обяви незабавно прекратяване на огъня, той казал „Да”, но с условия

Унгарският министър председател националист Виктор Орбан съобщи през днешния ден, че е предложил на съветския президент Владимир Путин да разгласи " неотложно преустановяване на огъня " и да беседва с украинските, френските и немските водачи, съобщи Франс прес.

Орбан заяви пред публицисти, че е разговарял с Путин и му е " предложил " да разгласи " неотложно преустановяване на огъня ", а също, че е поканил съветския президент да пристигна в Будапеща за диалози с украинските, френските и немските водачи.

" Той сподели " да ", само че с условия ", сподели Орбан, без да дава детайлности.

Унгарският водач сподели още, че диалогът е бил по самодейност на Путин , който към този момент му честити четвъртата победа на изборите в неделя.

Унгария, която е член на Европейски Съюз и НАТО, не осъди персонално Путин от началото на съветската военна атака, въпреки че осъди нахлуването на Москва.

" Това, което е несъмнено, е, че няма да изпратим оръжия на Украйна. Няма да се поддадем на натиска за разширение на глобите върху съветския нефт и газ ", тъй като това е " алена линия за Унгария " , акцентира Орбан, представен от Ройтерс.

Запитан за украинския град Буча, северозападно от Киев, където предходната седмица бяха открити десетки трупове, той се разграничи от вълната на западно наказание. Орбан сподели, че всички зверства би трябвало да бъдат разследвани и добави, че живеем в епоха на всеобщи операции, по тази причина упорства за без значение и заслужено следствие и приканва за отбрана на цивилните " непременно ".

На конференцията си Виктор Орбан сподели също, че Унгария би трябвало да ускори съюза си с Полша, тъй като това е стратегически съюз в границите на Европейски Съюз.

Съединени американски щати оповестиха нови наказания против съветски финансови институции и представители на Кремъл; Европейска комисия предложи възбрана за вноса на въглища от РФ

Съединени американски щати оповестиха нови наказания против съветски финансови институции, както и против представители на Кремъл и членове на техните фамилии, а Европейската комисия предложи възбрана за вноса на съветски въглища, предадоха международните организации. Действията на западните съдружници бяха подхванати на фона на увеличаващите се обвинявания против Москва в осъществяване на военни закононарушения в Украйна.

Белият дом сподели, че глобите ще обиден най-голямата съветска финансова институция " Сбербанк " и втората по величина частна банка в Русия " Алфа банк ". Санкциите замразяват всичките им активи, които са свързани с американската финансова система, и не разрешават на американски жители да влизат в бизнес връзки с тези банки, показва ДПА.

Новите наказания засягат и двете пълнолетни дъщери на президента Владимир Путин , брачната половинка на външния министър Сергей Лавров, премиера Михаил Мишустин, както и заместник-председателя на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев.

" Тези лица са забогатели за сметка на съветския народ. Някои от тях носят отговорност за това, че оказват поддръжка за войната на Путин в Украйна. Ние прекъсваме достъпа им до американската финансова система и замразяваме всички активи, които държат в Съединени американски щати ", се споделя в изказване на Белия дом, представено от ДПА.

Освен това през вчерашния ден американското министерство на финансите предприе дейности за блокиране на всевъзможни заплащания на съветския държавен дълг в щатски долари от сметки в американски финансови институции , отбелязва Асошиейтед прес. Съединени американски щати и западните съдружници възнамеряват и налагането на възбрана за нови вложения в Русия.

Президентът Джо Байдън съобщи, че днешните наказания са свързани с разкритията за зверствата в украинския град Буча. " Бях явен, че Русия неотложно ще заплати сериозна цена за зверствата в Буча ", написа той в " Туитър ", представен от Ройтерс.

Междувременно Европейската комисия предложи възбрана на вноса на въглища от Русия , съобщи Асошиейтед прес.

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел сподели, че енергетиката е ключът към военните каси на президентът Путин. " От началото на войната всеки ден плащаме на Путин по един милиард евро за силата, която ни доставя. Дали сме му 35 милиарда евро. Сравнете това с единия милиард, който отпуснахме на Украйна под формата на въоръжение ", сподели Борел.

Това е петият следващ пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия. Той може да бъде признат още през днешния ден, в случай че бъде подсилен единомислещо от всички 27 страни, отбелязва АП.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР