Унгарският министър-председател Виктор Орбан предупреди Украйна да не започва контранастъпление,

...
Унгарският министър-председател Виктор Орбан предупреди Украйна да не започва контранастъпление,
Коментари Харесай

Орбан предупреждава Украйна да не започва контранастъпление

Унгарският министър-председател Виктор Орбан предизвести Украйна да не стартира контранастъпление, предупреждавайки я за огромните жертви, които може да даде, написа в " Украинская истина ", базирайки се на унгарското издание ".

Унгарският водач споделя, че нападащата страна нормално дава три пъти повече жертви от отбраняващата се. 

" И в страна, чието население съставлява единствено дребна част от популацията на противната страна, да започнеш огромна военна атака значи да започнеш кървава война. Ние сме длъжни да създадем всичко допустимо, даже преди контраофанзивата, да убедим страните в потребността от преустановяване на огъня и мирни договаряния, " сподели Орбан.

Той сподели, че му е мъчно, тъй като е самичък в Европейски Съюз на такава позиция, само че добави, че " в случай че си маджарин, би трябвало да бъдеш за това, което е вярно ".

Вчера Орбан се срещна с украинския президент Володимир Зеленски на срещата на върха на Европейската политическа общественост в Молдова.

Унгария не иска въпросът за вероятно присъединение на Украйна към НАТО да влиза в дневния ред на западния защитителен алианс. Отпреди войната Будапеща има несъгласия с Киев за ситуацията на унгарско етническо малцинство в Западна Украйна.

Запитан за думите на Орбан през днешния ден, представителят на Кремъл Дмитрий Песков, че Русия за момента не преглежда опция за помирение и договаряния.

" Що се отнася до разговора, ние неведнъж сме говорили за разговор, не в този момент няма подобен вид, не се вижда, няма предпоставки - сподели Песков, представен от организация Интерфакс. - Въпреки че установяваме, виждаме, че има от ден на ден полемики за -  и експертни, и изявления на представители на европейски страни - такива, към този момент, нереални, само че въпреки всичко разсъждения има вече за някакъв мирен развой ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР