Унгарският министър-председател Виктор Орбан е единственият лидер на страна от

...
Унгарският министър-председател Виктор Орбан е единственият лидер на страна от
Коментари Харесай

Сърдит на всички: Само Орбан от ЕС с честитка от Путин за Но...

Унгарският министър-председател Виктор Орбан е единственият водач на страна от Европейския съюз, получил поздравления по случай настъпващата Нова година и Рождество Христово от съветския президент Владимир Путин.

Честитките към задграничните водачи от президента на Руската Федерация бяха оповестени на уеб страницата на Кремъл. 

" Въпреки комплицираната интернационална конюнктура връзките сред страните ни резервират позитивна наклонност ", написа Владимир Путин и удостоверява желанието си да продължи взаимната работа с Будапеща по настоящи въпроси от двустранния дневен ред.

В приветствения си адрес до сръбския си сътрудник Александър Вучич, Путин обръща внимание, че връзките сред Русия и Сърбия през изминаващата година са траяли да се развиват на правилото на стратегическото партньорство, и дефинира народите на двете страни като приятелски.

" Задълбочиха се доверието, политическият разговор и координацията на напъните в интернационалните и районните въпроси, което е изключително належащо в актуалната сложна геополитическа обстановка. Надявам се, че с общи старания ще успеем да изградим градивно и многостранно двустранно съдействие в интерес на братските нации на Русия и Сърбия ", акцентира в посланието си президентът на Русия.

Поздравление е получил и беларуският водач Александър Лукашенко. В посланието Владимир Путин акцентира, че " с помощта на тясното съюзническо съдействие " Москва и Минск " с чест са издържали на компликациите и тестванията ", дейно са устояли на невиждания политически и санкционен напън и са построили здрава отбрана на западните граници на Съюзната страна.

Държавният глава на Русия насочи най-искрени поздравления за Новата година и идния Пролетен празник и към президента на Китай Си Дзинпин. В посланието си Владимир Путин съобщи, че през миналата година всеобхватното партньорство и стратегическото взаимоотношение сред Русия и Китай продължава да се укрепва, показва висока динамичност и резистентност на външни провокации: поддържа се изчерпателен политически разговор, двустранната търговия е достигнала рекордни равнища, осъществяването на огромни трансгранични инфраструктурни планове е приключено, в това число построяването на автомобилни и железопътни мостове през Амур.  

Владимир Путин изрази убеденост, че посредством взаимни старания ще бъде допустимо да се изведе съдействието сред страните на ново, още по-високо равнище в интерес на съветския и китайския народ, както и в полза на укрепването на стабилността и сигурността в района и света.

В приветствие до азербайджанския президент Илхам Алиев съветският водач е отбелязал, че техните страни през отиващата си година са издигнали връзките си на ново - съюзническо ниво.

В обръщение до управлението на Армения Путин е нарекъл изминаващата година " юбилейна " и е споделил, че Москва и Ереван " са съумели да запазят стратегическата устременост на двустранното съюзничество ".

Тази година Путин не е изпратил празнични поздравления на западни водачи, макар че в предишното е поздравявал ръководителите на Съединени американски щати, Англия, Германия, Италия, Канада, Франция и други страни.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че съветският президент няма да поздрави за Нова година американския си сътрудник Джо Байдън и водачите на други вражески страни, както и те не го поздравяват.

В тазгодишния лист с изпратени от Путин поздравления, оповестен от Кремъл, не попадат ръководители на интернационалните организации. От листата с някогашни държавни водачи, които Путин обичайно поздравява, липсват някогашният канцлер на Германия Ангела Меркел, някогашният президент на Франция Никола Саркози и някогашният министър председател на Италия Романо Проди, само че участват някогашният немски канцлер Герхард Шрьодер и някогашният италиански министър-председател Силвио Берлускони. Папа Франциск в този момент не е получил приветствие от съветския президент за разлика от предходната година.

Путин е поздравил приключващия ръководството си бразилски президент Жаир Болсонаро, както и водачите на други страни от Южна Америка, измежду които Венецуела, Куба, Никарагуа и Боливия.

Поздравления от съветския президент са получили също по този начин азиатски водачи, в това число индийският министър-председател Нарендра Моди. От близкоизточните водачи Путин е поздравил президентите на Сирия и Турция - Башар Асад и Реджеп Тайип Ердоган. В информацията на Кремъл не попада израелското управление, на което Путин по традиция изпраща новогодишно приветствие, само че министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху е получил през вчерашния ден приветствена депеша от съветския президент, показва ТАСС.

 
 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР