Унгарският културен център Шандор Петьофи в румънската столица Букурещ бе

...
Унгарският културен център Шандор Петьофи в румънската столица Букурещ бе
Коментари Харесай

Ден на българо-унгарското приятелство бе честван в Букурещ

Унгарският културен център " Шандор Петьофи " в румънската столица Букурещ бе хазаин на честванията във връзка Деня на българо - унгарското другарство. Празникът беше проведен от сдружението на унгарците в Букурещ с ръководител Рихард Будай, в партньорство с Федерацията на българите в Румъния, ръководена от Антон Канчев и Демократичния съюз на българите в Румъния с почетен ръководител Лука Велчов.

Денят на българо-унгарското другарство в Букурещ се провежда за повторно, като уредниците показаха вяра, че честването му ще се трансформира в трайна традиция в бъдеще. Тържества по същия мотив се означават охолно и в София и Будапеща.

На празника в Букурещ присъединяване в културната стратегия взеха два състава от България - носителят на голям брой национални и интернационалните награди - отбор " Ритъм " /Силистра/ с началник Росен Атанасов, самоинициативен фолклорен състав от Ценово /Русенско/, както и реализатори на маджарски фолклор от Румъния. Събитието беше почетено от представители на българските и унгарските дипломатически служби в Румъния, както и от румънски жители, надлежно от унгарската и българската диаспора в северната ни съседка.

 1993921
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР