Унгарските власти арестуваха 45-годишен норвежец в Будапеща, заподозрян в заговор

...
Унгарските власти арестуваха 45-годишен норвежец в Будапеща, заподозрян в заговор
Коментари Харесай

Унгария арестува норвежец, готвел масови убийства

Унгарските управляващи арестуваха 45-годишен норвежец в Будапеща, обвинен в скрит план за всеобщи убийства, които е трябвало да засенчат клането, осъществено от норвежкия крайнодесен екстремист Андерш Беринг Брайвик, заяви полицията във вторник.

Брайвик умъртви 77 души през юли 2011 година, като първо взриви кола бомба в Осло, убивайки осем души и по-късно простреля още 69, множеството от които младежи, в юношески лагер на Лейбъристката партия.

 Масовият палач Брейвик съди Норвегия за нечовешко отношение Масовият палач Брейвик съди Норвегия за нечовешко отношение

Унгарската полиция сподели, че мъжът, чието име не е посочено, е качил няколко изявления в портал за шерване на видео, в които обрисува проекти за осъществяване на всеобщи убийства на несигурно място, оповестява Ройтерс. В тях той обяснявал, че е имал за цел да надмине убийствата на Брейвик.

" Мога да ударя на всички места... Летище, железопътен терминал, нищо не може да бъде проблем... Ще унищожа почтените ", цитира полицията думите на мъжа в някои от видеоклиповете.

 Брейвик е вменяем, считат множеството психиатри в родината му Брейвик е вменяем, считат множеството психиатри в родината му

Мъжът, арестуван от силите за битка с тероризма предходната сряда и публично задържан в събота, е бил наказан за разнообразни случаи на принуждение и полови закононарушения в Норвегия, заяви унгарската полиция, базирайки се на информация, получена от Осло.

Норвежката полиция удостовери пред Ройтерс, че унгарските управляващи са се свързали с нея по отношение на мъжа, само че отхвърли да разяснява " следствието на друга страна ".

Заподозреният е арестуван в психиатрична клиника.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР