Унгарските превозвачи прекратиха протеста си на украинската граница, след като

...
Унгарските превозвачи прекратиха протеста си на украинската граница, след като
Коментари Харесай

Унгарските превозвачи заплашват с нови блокади на границата с Украйна

Унгарските превозвачи прекратиха митинга си на украинската граница, откакто 10 дни стояха там. Организаторите не реализираха задачите си. Те не получиха поддръжка нито от синдиката, нито от държавното управление. Шофьорите са недоволни от нелоялната конкуренция на украинските си сътрудници.
Чухме девиз от нашите държавни водачи, че няма да оставят никого настрана от пътя. Сега това се оказа погрешно.
Кароли Шамосфалви – маджарски водач

Недоволството бе подбудено от решение на Европейски Съюз в интерес на Украйна. За да поддържа Киев след съветската инвазия, Съюзът анулира краткотрайно разрешителните за влизане на украински водачи в Европа.Първоначално със период една година, съглашението бе удължено.
Шофьорите на камиони от трети страни могат да влязат на европейския пазар със доста преимущество в цената. Не можем да се конкурираме с тях.
Кароли Шамосфалви – маджарски водач

В последния месец и половина полски и словашки превозвачи също стачкуваха с искане да се анулират облекченията за украинци. Като блокираха границите на страните си с Украйна.В момента сме на към 11 км от украинската граница. Когато дойдохме, краят на опашката от камиони беше към момента тук, само че в последните пет минути дойдоха още 10 камиона.Протестът затруднява напредването на украинските водачи на товарни камиони.
Преди седмица трябваше да чакаме 3 дни, тъй като опашката беше 28 км. Сега е малко по-добре, може би към 6 км, минаваме за 15-17 часа. Това не е доста. На другите граници е по-лошо. Тук е най-добре.
Сергей – украински водач

Превозвачите се заканват, че през новата година митингът им ще продължи, с още повече камиони и по-строга обсада на границата. 

Адам Магяр – Euronews
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР