Унгарската управляваща партия ФИДЕС на премиера Виктор Орбан иска да

...
Унгарската управляваща партия ФИДЕС на премиера Виктор Орбан иска да
Коментари Харесай

Партията на Орбан иска да остане в ЕНП

Унгарската ръководеща партия ФИДЕС на премиера Виктор Орбан желае да остане в дясноцентристката Европейска национална партия (ЕНП) макар растящия напън в най-голямата партия в Европейския парламент да изключи сътрудниците си от Будапеща, осведоми " Ройтерс ".

Орбан от дълго време е в конфликт с Брюксел поради твърдата си политика против имиграцията и по други проблеми. Враждата ескалира преди изборите за Европейски парламент през май.
 ЕНП стартира процедура за изключване на Орбан
ЕНП стартира процедура за изключване на Орбан

Той дефинира членовете на ЕНП като " потребни идиоти "

В понеделник Европейската национална партия е получила 12 оферти от партии от 9 страни членки на Европейски Съюз . На 20 март Европейската национална партия ще разисква за заледяване или изключване на ФИДЕС от партията.

" В Европейската национална партия се води спор, който е концентриран върху въпроса за имиграцията ", се споделя в известие на ФИДЕС.

" Готови сме за спор и да представим позицията си. ФИДЕС не желае да напуща Европейската национална партия, нашата цел е антиимиграционните сили в Европейската национална партия да укрепват ", допълват от партията.

ФИДЕС смята, че отбраната на християнските полезности в Европа и прекъсването на миграцията са по-важни от партийната дисциплинираност в редиците на Европейската национална партия.

ЕНП има 217 депутати в 750-местния Европейски парламент. 12 от тях идват от ФИДЕС.

Социологически изследвания демонстрират, че ЕНП се чака да остане най-голямата парламентарна група в Екологичен потенциал след изборите през май, само че с отслабени позиции. Очакванията са крайнодесните и популистки партии да се показват добре.

Проучване на Zavecz Research от февруари демонстрира, че 32% от унгарците поддържат ФИДЕС, няма смяна по отношение на януари. Крайнодясната " Йоббик " получава 10%, социалистите са подкрепяни от 7 на 100.

Междувременно Манфред Вебер, главният претендент на консерваторите на идните евроизбори, разяснява пред вестник, че Орбан би трябвало да приключи анти-ЕС риториката, в случай че желае партията му да остане в ЕНП, осведоми " Ройтерс ".

В изявление за " Билд " немският реакционер съобщи, че той желае да направи финален опит да убеди Орбан.

" Виктор Орбан би трябвало неотложно и вечно да приключи анти-Брюксел акциите на държавното управление ", прикани Вебер и добави, че унгарският министър председател би трябвало да се извини на другите партии в ЕНП и да подсигурява съществуването на Централноевропейския университет в Будапеща.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР