Унгарската управляваща партия ФИДЕС може да напусне Европейската народна партия,

...
Унгарската управляваща партия ФИДЕС може да напусне Европейската народна партия,
Коментари Харесай

Орбан се закани партията му да напусне ЕНП

Унгарската ръководеща партия ФИДЕС може да напусне Европейската национална партия, откакто получи смесени сигнали за желанията на ЕНП, съобщи през днешния ден министър председателят на Унгария Виктор Орбан, представен от Ройтерс, съобщи БНР.

``
реклама

ЕНП замрази през март участието на ФИДЕС поради опасения от популистките антимиграционни акции на Орбан и влошаващата се обстановка с върховенството на закона, свободата на пресата и правата на малцинствата при неговото ръководство.

ФИДЕС не бе поканена на конгреса на ЕНП в Загреб тази седмица.

Дясноцентристкият паневропейски алианс разгласи, че ще изпрати " мъдреци " да проучат изискванията в Унгария и да решат дали да оставят ФИДЕС в редиците си – развой, за който новият ръководител на ЕНП Доналд Туск съобщи, че чака да завърши в края на януари.

Орбан реагира през днешния ден яростно на създалата се обстановка: " Нашето участие е замразено. Чакаме ЕНП да обясни проектите си и гледните си точки и по-късно ще вземем решение ".

" Въпросът е дали новият ръководител на ЕНП може да спре придвижването си в ляво. Ако може, значи имаме общо бъдеще. Ако не, ще би трябвало да изградим друга политическа общественост ", акцентира Орбан.

В речта си в Загреб Туск не загатна поименно Орбан, само че разгласи, че главната консервативна партийна група няма да възприема крайнодесния популизъм. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР