Унгарската централна банка е увеличила златните си резерви 10 пъти,

...
Унгарската централна банка е увеличила златните си резерви 10 пъти,
Коментари Харесай

Близка до България държава увеличи златните си резерви 10 пъти

Унгарската централна банка е нараснала златните си запаси 10 пъти, осведоми Bloomberg.

Това се случва единствено месец, откакто Полша купи най-голямото си количество злато от 1998 година насам.

Днес запасите на Унгария към този момент са 31.5 тона по отношение на 3.5 тона единствено за преди месец, което значи, че златото към този момент има 4.4% дял в общите запаси на страната.

Оттам акцентират като причина потребността от възстановяване на сигурността на запасите си.

Управителят на централната банка Дьорд Матолчи съобщи, че в предишното страната е била измежду най-големите производители на злато в света, до момента в който заместникът му Мартон Наги отхвърли да разяснява дали запасите на страната от злато са нарастнали в последния месец.

Унгария е следващата страна в Европейски Съюз, която се обръща към покупката на злато в последните месеци, като от информацията на уеб страницата на централната банка излиза наяве, че това са първите покупки на злато от 1986 година насам.

Притежаваните от страната през днешния ден 31.5 тона злато се равняват на 1.24 милиарда $ по настоящи цени. Златото към този момент е пристигнало в Унгария, разясниха оттова, като разгласиха и фотография на уеб страницата си.

Полша, от своя страна, купи 9 тона злато през юли и август тази година, а от началото на 2018 година най-сериозен растеж се регистрира при Русия, Казахстан и Китай.

Въпреки придобиването на 28 тона злато за месец, Унгария към момента е надалеч от топ 50 на страните с най-големи златни запаси.

Начело в това нареждане са Съединени американски щати и Германия, до момента в който в последните години Русия купува по приблизително 20 тона всеки месец.

България сега има 40.4 тона злато, което слага страната ни на 47-а позиция в света по златни запаси. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР