Унгарската OTP Bank, собственик на Банка ДСК, е на път

...
Унгарската OTP Bank, собственик на Банка ДСК, е на път
Коментари Харесай

Собственикът на Банка ДСК продава бизнеса си в Румъния

Унгарската OTP Bank, притежател на Банка ДСК, е на път да продаде румънското си звено на Banca Transilvania SA, настояват няколко източници за Bloomberg. Според тях договорката ще бъде оповестена " скоро ", само че към този момент информацията остава поверителна. Базираната в Будапеща консултантска компания Concord е оценила бизнеса на 350 млн. евро.

Слухове за продажба на румънския бизнес на OTP Bank се появиха в края на предходната година. През ноември Bloomberg заяви, че интерес към договорката демонстрира австрийската Raiffeisen.

Унгарската OTP Bank реши да излезе от Румъния като част от тактиката си да напусне пазарите, в които има по-малък дял. В същото време тя се оглежда за вероятни придобивания на други пазари. Това ще е следващата договорка на банковия пазар в Румъния, където западноевропейски кредитори желаят да се възползват от по-бързия догонващ Западна Европа напредък на Румъния.

През октомври UniCredit утвърди придобиването на локалното поделение на Alpha Bank дружно с дял в гръцкия заемодател. Intesa Sanpaolo също е в развой на закупуване на румънската First Bank от настоящия ѝ притежател.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР