Унгария заяви, че ако не я махнем, ще ни наложи

...
Унгария заяви, че ако не я махнем, ще ни наложи
Коментари Харесай

Денков за таксата за руския газ: Унгария каза, че ако не я премахнем, ще ни наложи вето за Шегнен

Унгария съобщи, че в случай че не я махнем, ще ни наложи несъгласие за Шегнен. Това съобщи министър председателят Николай Денков от Брюксел във връзка анулацията на таксата за пренос на съветски газ, която българския парламент ще отсрочи, с цел да влезе в България в Шенген, съобщи кореспондент на " Фокус "

" Унгария изпрати публично, въпреки и на ниско равнище, известие, че в случай че не бъде махната таксата, те ще наложат несъгласие на Шенген, тъй че взехме решение, че няма потребност рискуваме с значими, не не са решаващи стъпки за Шенген ", изясни Денков.

Той разяснява и отхвърли на унгарската страна да поддържа спомагателната помощ за Украйна, която Европейски Съюз се пробва да изпрати.

" Подходът към Унгария би трябвало да бъде като към всяка една страна членка.Те би трябвало да си съблюдават върховенството на закона, така както се изисква от България, по този начин би трябвало да се изисква от Унгария. Доколко имат опция да блокира – това са договаряния на високо равнище, които сигурно Европейската комисия води ", сподели още той.

По думите му това е решителен детайл от политиката на Европейския съюз. 

Денков разяснява и тактиката, която България подхваща, с цел да влезе в Шенгеското пространство: " Стратегията е да преговаряме за сухопътните граници. Предложили сме към този момент оферти. Ще ги изпратим на Австрия. Разбира се, ще изполваме Европейската комисия като посредник в тези договаряния, тъй че продължаваме ".

Той сподели още, че към този момент е провел диалог с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с президента на Румъния и с премиера на Австрия Карл Нехамер. По думите всички страни имат предпочитание да се продължат договарянията.

" Не желаеме да оставаме заложници на решения, които нямат общо с общата логичност на развиване на Европейския съюз. Опитваме се да избегнем нужда още веднъж да влизаме в решения на Европейския съвет, което изисква единогласие “, безапелационен бе той.

По мотив последната публикация на Politico, разкриваща, че Путин печели 430 млн. от това, че се внася съветски нефт, той съобщи, че нито държавното управление, нито рафинерията е направила нарушавания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР