Унгария започна да принуждава някои от кандидатите за убежище да

...
Унгария започна да принуждава някои от кандидатите за убежище да
Коментари Харесай

Унгария гони бежанците с глад: Държи ги като животни и не им се дава храна

Унгария стартира да принуждава някои от претендентите за леговище да се откажат от молбите си, лишавайки ги от храна, сигнализира правозащитна организация, представена от ДПА. Мярката е ориентирана против хора, които са обжалвали отхвърлянето на първа инстанция на техните молби за приемане на леговище, споделя унгарският Хелзинкски комитет.

По време на апелативната процедура претендентите са държани в затворена директна зона на границата на Унгария със Сърбия и на някои от тях е била отказана храна.

По време на апелативната процедура на претендентите се отхвърля влизане в Унгария, само че унгарските имиграционни управляващи им разрешават да се върнат в Сърбия когато и да е, добавя Хелзинкският комитет, като се базира на разкази на претенденти за леговище и на техни юристи.
" Това е еднакво на нечовешко отношение и на неуместна юридическа обстановка ", добавя неправителствената организация.
Унгарският министър председател Виктор Орбан възприе твърда линия по отношение на бежанците и мигрантите през миграционната рецесия през 2015-2016 година Унгария бе първата, която спря мигрантите да влизат на територията й и одобри закони, които разубеждават мигрантите да се пробват да минат пренос през страната или да желаят леговище там.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР