Унгария вече не може да се счита за демокрация, а

...
Унгария вече не може да се счита за демокрация, а
Коментари Харесай

ЕП: Унгария не може да бъде смятана за демокрация

Унгария към този момент не може да се смята за народна власт, а европейските полезности са под систематична опасност в страната, показва Европейският парламент в отчет, признат в четвъртък, написа европейската редакция на Politico.

В документа се заключава, че Унгария се е трансформирала в " изборна автокрация ".

Предложението - което беше признато с 433 гласа " за ", 123 " срещу " и 28 " въздържали се " - съставлява още един алегоричен укор от страна на институциите на Европейски Съюз към Унгария, която от години е обект на съществени рецензии поради опасения за върховенството на закона. Но ходът на Народното събрание надали ще докара до съответно наказване.

В отчета си членовете на Народното събрание изброяват редица опасения - от действието на изборната система на страната до нейната правосъдна самостоятелност. Те също по този начин показват опасения по отношение на академичната и религиозната независимост, както и правата на уязвимите групи от популацията.

" Дълбоко съжаляваме, че неналичието на решителни дейности от страна на Европейския съюз способства за разпадането на демокрацията, върховенството на закона и главните права в Унгария, трансформирайки страната в хибриден режим на изборна автокрация ", съобщи евродепутатът от Зелените Гуендолин Делбос -Корфийлд, водещият евродепутат по делото.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР