Унгария ще установи нова система от съдилища до януари 2020

...
Унгария ще установи нова система от съдилища до януари 2020
Коментари Харесай

Унгария планира нови административни съдилища

Унгария ще откри нова система от съдилища до януари 2020 година, които ще се занимават с каузи, свързани с държавната администрация, само че те ще бъдат самостоятелни от държавното управление.

Това заяви правосъдният министър на страната на фона на терзанията на Европейски Съюз, че се нарушава върховенството на закона, осведоми " Ройтерс ".

 Унгария нахока Организация на обединените нации и отсече: Никога няма да бъдем страна на мигранти
Унгария нахока Организация на обединените нации и отсече: Никога няма да бъдем страна на мигранти

Организация на обединените нации разпространявало неистини

През предходната седмица след невиждано решение Европейският парламент прикани за налагане на наказания на Будапеща за нарушение на върховенството на закона, гражданските права и корупция. Унгария отговори, че ще апелира решението в евросъда.

 Правителството на Орбан поде акция „ Защити Унгария” след вота в Екологичен потенциал
Правителството на Орбан поде акция „ Защити Унгария ” след вота в Екологичен потенциал

Промигрантското болшинство в Европейския парламент желае да ни затвори устата

Съобщавайки проекта за нови административни съдилища, правосъдният министър Ласло Трочани отхвърли терзанията, че държавното управление ще се опита да изпълни съдилищата със съдии, лоялни на държавното управление на премиера Виктор Орбан.

" Бихме желали да установим доста ефикасна система от административни съдилища ", сподели той пред публицисти в коридорите на конференция за правораздаването.

" Трябва да отхвърля изказванията, че държавното управление ще подбере хора (да бъдат съдии), които ще вземат решения в интерес на държавното управление ", посочи той.

 Европарламентът започва тежка наказателна процедура против Унгария
Европарламентът започва тежка наказателна процедура против Унгария

Ако бъде доведена до край, Унгария ще загуби правото си на глас в Европейски Съюз

" Когато поставих клетва пред Народното събрание, аз се заклех, че ще се боря за правене на закони...в сходство с върховенството на закона ", изясни Трочани и акцентира, че независимостта на съдиите е заложена в конституцията.

Орбан, който завоюва трети следващ четиригодишен мандат на изборите през април с антиимигрантска платформа, влезе в конфликт с Европейски Съюз по разнообразни въпроси, в това число ограничение на медийната независимост и прибързано пенсиониране на съдии.

Трочани съобщи, че обществените административни съдилища са част от правосъдната система в няколко страни членки на Европейски Съюз, в това число Австрия и Франция, допълвайки, че новите съдии ще бъдат назначавани въз основата на конкурентни изпити, където качеството ще е от огромно значение.

Унгария към момента разисква разнообразни модели , които могат да бъдат употребявани при назначение на съдии, разяснява министърът и разясни, че той счита, че австрийският модел е " най-близкият до нас ". Според този модел правосъдният министър има лимитирана роля при назначението на съдии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР