Унгария ще ускори програмата си за развитие на отбранителните си

...
Унгария ще ускори програмата си за развитие на отбранителните си
Коментари Харесай

Орбан: Унгария трябва радикално да увеличи отбранителните си способности


Унгария ще форсира програмата си за развиване на отбранителните си качества, съобщи министър председателят Виктор Орбан пред държавното радио, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Трябва коренно да увеличим отбранителните си качества “, сподели Орбан. Той още веднъж акцентира, че в полза на Унгария е войната в прилежаща Украйна да завърши допустимо най-скоро.

След срещата на върха на НАТО, на която алиансът също по този начин се съгласи да одобри Финландия и Швеция, Орбан съобщи, че " военните действителности “ постепенно се демонстрират в Украйна, страната губи доста бойци всеки ден и до момента в който фронтът наподобява към момента надалеч от Унгария, обстановката може да се промени. Той повтори, че Унгария, като съдружник на НАТО, би трябвало да стои настрани от войната.

„ Трябва да стартираме моторите... и да ускорим програмата си за развиване на защитата ", сподели Орбан.

Орбан, който беше избран отново през април с огромна изборна победа за четвърти следващ мандат, съобщи, че Унгария даже не е подготвена да договаря за вероятно ембарго на Европейски Съюз или ограничавания върху вноса на съветски газ, защото това би предизвикало огромни проблеми на унгарската стопанска система.

„ Не са нужни наказания, а неотложно преустановяване на огъня и договаряния за мир ", сподели той, като добави, че мирът също е нужен, с цел да се ограничи това, което той назова „ военна инфлация “.

Инфлацията в Унгария е двуцифрена, макар въведените тавани на цените при горивата, сметките за сила и главните хранителни артикули, което принуди Националната банка на Унгария във вторник да увеличи главния си лихвен % до 7,75%.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР