Унгария ще се опита да договори увеличаване на количеството газ,

...
Унгария ще се опита да договори увеличаване на количеството газ,
Коментари Харесай

Виктор Орбан: Унгария иска да получава повече руски газ

Унгария ще се опита да контракти увеличение на количеството газ, което получава от Русия, при диалозите с съветския президент Владимир Путин идната седмица, сподели през днешния ден министър председателят, представен от Ройтерс.

Унгария, членка на Европейски Съюз и НАТО, контракти с "Газпром " ново дълготрайно съглашение за доставки на съветски газ през август. Москва и Западът са в напрегнати връзки поради Украйна на фона на изпращането на съветски военни сили на източната граница на страната в отговор на засиленото наличие на НАТО в Източна Европа.

Орбан, който съгласно упованията ще се сблъска с оспорвани избори на 3 април, не послуша апелите на обединената съпротива да анулира плануваната за вторник идната седмица аудиенция в Москва. "Искам да увелича количеството газ над нивата, контрактувани в руско-унгарския контракт за газа ", съобщи Орбан пред държавното радио.

"Целта, която желая да реализира при диалозите в актуалната сложна обстановка с високи цени на силата, е количеството газ, налично за нас в дълготраен проект, да бъде увеличено ", означи той.

15-годишното съглашение за доставка на 4,5 милиарда кубични метра природен газ годишно на Унгария по направления, заобикалящи прилежаща Украйна, влезе в действие през октомври и има алтернатива за смяна на количествата след 10 години. Газовите складове на Унгария са запълнени на 43 %, съгласно данните от 15 януари на регулаторния орган за енергетиката и комуналните услуги (MEKH). Тези ресурси, наред с упования предстоящ импорт, ще покрият 90 на 100 от плануваните потребности от газ през останалата част от зимата. Орбан сподели, че ще разиска с Путин и сигурността в Европа, добавяйки, че Будапеща е за спокойно решение на спора с Украйна, заяви Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР