Унгария ще продължи да подкрепя категорично България в пътя ѝ

...
Унгария ще продължи да подкрепя категорично България в пътя ѝ
Коментари Харесай

Борисов след разговор с Орбан: Унгария ще ни подкрепи за Шенген

Унгария ще продължи да поддържа изрично България в пътя ѝ към Шенген.

Това написа във Facebook водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, откакто през днешния ден е разговарял през днешния ден с унгарския министър председател Виктор Орбан.

Унгария предизвести на 16 декември, че ще наложи несъгласие на присъединението на България към Шенгенското пространство за свободно придвижване, в случай че тя не анулира таксата върху преноса на съветски газ. Преди ден Народното събрание анулира таксата за пренос на съветски газ, който разгневи Сърбия и Унгария.

„ Информирах го, че през вчерашния ден Народното събрание дефинитивно отстрани спомагателната такса за транспорт на газ. В края на седмицата решението ще бъде оповестено и в Държавен вестник. С унгарския министър председател се обединихме към извода, че всички въпроси в двустранните ни връзки са изчистени и Унгария ще продължи да поддържа изрично България в пътя ѝ към Шенген “, се показва в поста на Бойко Борисов.

„ Двамата с Орбан си дадохме ясни гаранции, че и отсега нататък ще продължим да си сътрудничим в изискванията на разговор по всички тематики от дневния ред на Европейски Съюз “, отбелязва още Борисов.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР