Унгария ще продължи да подкрепя категорично България в пътя ѝ

...
Унгария ще продължи да подкрепя категорично България в пътя ѝ
Коментари Харесай

Орбан се отказа да ни налага вето за Шенген, съобщи Бойко Борисов

Унгария ще продължи да поддържа изрично България в пътя ѝ към Шенген , написа във Facebook водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. В обявата си той показва още, че е разговарял през днешния ден с унгарския министър председател Виктор Орбан .

„ Информирах го, че през вчерашния ден Народното събрание дефинитивно отстрани спомагателната такса за транспорт на газ. В края на седмицата решението ще бъде оповестено и в Държавен вестник.

" С унгарския министър председател се обединихме към извода, че всички въпроси в двустранните ни връзки са изчистени и Унгария ще продължи да поддържа изрично България в пътя ѝ към Шенген “, се показва в поста на Бойко Борисов. 



„ Двамата с Орбан си дадохме ясни гаранции, че и отсега нататък ще продължим да си сътрудничим в изискванията на разговор по всички тематики от дневния ред на Европейски Съюз “, отбелязва още Борисов.



Унгария предизвести на 16 декември, че ще наложи несъгласие на присъединението на България към Шенгенското пространство за свободно придвижване, в случай че тя не анулира таксата върху преноса на съветски газ. Преди ден Народното събрание анулира таксата за пренос на съветски газ, който разгневи Сърбия и Унгария.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР