Унгария ще предостави на желаещите възможността да си поставят четвърта

...
Унгария ще предостави на желаещите възможността да си поставят четвърта
Коментари Харесай

Унгария ще предложи на гражданите си четвърта доза ваксина срещу COVID-19

Унгария ще даде на искащите опцията да си слагат четвърта доза ваксина против ковид, откакто се съветват с доктор, съобщи Ройтерс, цитирайки Гергей Гуяш, началникът на кабинета на премиера Виктор Орбан, заяви Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29802
Централноевропейската страна с население от 10 милиона чака през идните седмици случаите на ковид доста да се усилят поради бързото разпространяване на разновидността Омикрон.

" Всеки може да получи четвърта доза ваксина против COVID-19 въз основа на консултация с доктор, а държавното решение за това ще бъде оповестено тази седмица ", сподели Гуяш пред публицисти.

Европейската организация по медикаментите изрази подозрения в нуждата от четвърта доза и сподели, че няма данни, че това е належащо. Чили и Израел към този момент започнаха акции по имунизация с четвърта доза.

Гуяш сподели, че броят на новите инфекции на дневна база евентуално ще доближи до най-високото си равнище за целия интервал на пандемията, само че добави, че държавното управление не чака увеличение на хоспитализациите и смъртните случаи.

В Унгария на процедура не са наложени никакви ограничавания и учебните заведения работят обикновено. Носенето на маски е наложително в закрити пространства и в градския превоз. Броят на новите инфекции в страната през днешния ден скочи на 9216, като през вчерашния ден те бяха 7883. Настанените в лечебни заведения обаче са намалели.

Унгарското държавно управление също така реши да понижи периода на карантиниране от 10 на 7 дни, заяви Гуяш и добави, че за хората с отрицателен тест за ковид карантината може да отпадне след петия ден.

В Унгария малко над 6 милиона души са получили най-малко две дози ваксина против ковид. Бустерна доза имат 3,3 милиона. Нивото на имунизация в страната обаче към момента изостава от множеството страни в Западна Европа.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29802  Френският здравен министър е с позитивен тест за ковид Френският здравен министър е с позитивен тест за ковид  60% от пълнолетното население на Черна гора е изцяло имунизирано против COVID-19 60% от пълнолетното население на Черна гора е изцяло имунизирано против COVID-19  Всички 18 респиратора в МБАЛ-Добрич са заети Всички 18 респиратора в МБАЛ-Добрич са заети
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР